info@de-buut.nl 035 - 603 56 78 Route

Weer naar school!

We zijn weer op school begonnen! Wat een feestje om ze weer te zien!!

Update vanaf 8 juni:

Alle leerlingen weer naar school en toch rekening houden met 1,5 meter. Dat is een aardige uitdaging, voor leerlingen en voor leerkrachten. Want de school weer zo vol als “normaal”, maar dan wel afstand tot de leerlingen houden. Gelukkig waren de weken hiervoor een aardig goede oefening.
Aangepaste pauze-tijden zullen mogelijk maken dat de groepen niet zoveel met elkaar in aanraking komen. Strikte routes in en naar de school blijven van kracht. En de vaste regels: handen wassen, niezen/hoesten in de elleboog, ouders blijven buiten de school en leerkrachten houden dus afstand.
We gaan het doen!

Update vanaf 11 mei!

We schakelden met de vanuit de overheid aangegeven aangepaste maatregelen van 100% onderwijs op afstand naar 50% 1,5 meter afstandsonderwijs. Een enorme voorbereiding vond plaats in de weken ervoor. Scenario’s met roosters wanneer welke leerling ontvangen kon worden, met welke leerkrachten en assistenten voor de groep, hygiëne voorschriften, looproutes, pauze momenten, welke lessen op school, welke nog op afstand, afspraken posters, etc. werden in no-time elkaar gedraaid. Hiermee konden we op 11 mei de helft van de leerlingen en 12 mei de andere helft weer laten starten.

Veel leerlingen zijn meteen weer fijn met elkaar aan het spelen op het plein en helpen elkaar nu extra in de klas, zoals bij de kleuters met ritsen dichtmaken en spullen aangeven etc. (zie de foto bovenaan, groep 1-2: “kijk, zo kan je een boom maken.. hier is de stam.. en daar de blaadjes”)