Voeding
In het schooljaar 2019-2020 zijn wij gestart met het thema Voeding. Om voor het thema Voeding het vignet te behalen wordt er op vier verschillende pijlers (educatie, schoolomgeving, signaleren, beleid) gewerkt aan het thema. Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen bewustwording, kennis en mogelijkheden aan te bieden wat betreft de inhoud van een gezonde leefstijl en hoe dat eruit ziet.
Een greep aan wat we tot nu toe binnen dit thema verzorgen. Zo is ons schoolplein vanaf 2019 rookvrij, hebben wij de subsidie voor Jong Leren Eten mogen ontvangen, hebben leerlingen in de bovenbouw flesjes water op tafel staan, planten we eetbare planten op het schoolplein en gaan we op excursie naar de kinderboerderij of naar de imker.
Ook hebben we in stapjes al gerealiseerd:
* ons schoolplein is rookvrij gemaakt
* leraren eten zelf ook gezond in de klas
* er is een nieuw traktatie beleid waarbij we ouders verzoeken tot gezonde traktaties
* ons schoolplein is voorzien van nieuwe uitdagende toestellen die meer beweging op het schoolplein realiseren
* de school voorziet een bepaalde periode in schoolfruit
Hieronder vindt u de link naar ons Voedingsbeleid:
Voedingsbeleid
Relaties en Seksualiteit
In het schooljaar 2021-2022 zijn wij gestart met het thema Relaties en Seksualiteit. Om voor het thema Relaties en Seksualiteit het vignet te behalen wordt er op vier verschillende pijlers (educatie, schoolomgeving, signaleren, beleid) gewerkt aan het thema. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren respect voor elkaar te hebben ongeacht het geslacht of seksuele geaardheid.
Een greep aan wat we tot nu toe binnen dit thema hebben gerealiseerd. We hebben als team in het schooljaar 2021-2022 een visie gevormd op relationele en seksuele vorming, welke we hier graag delen. ‘ Op deBuut leren kinderen om zichzelf te (mogen) zijn. We leren kinderen dat ze grenzen mogen en durven te geven, waarbij ze respect hebben voor zichzelf en voor anderen. Binnen een veilige en vertrouwde omgeving leren we dat we alles bespreekbaar mogen maken, dat iedereen zijn eigen normen en waarden heeft, dat acceptatie en communicatie hoog in het vaandel staan en dat vertrouwen de basis is waar we verder op bouwen.’
Het team heeft een teamtraining gehad, waarbij zij zijn getraind in de relationele en seksuele vorming van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Daarnaast hebben we een nieuwe methode aangeschaft (Kriebels in je Buik) om onze leerlingen structureel les te geven in relationele en seksuele vorming. En tot slot doen we (natuurlijk al langer) mee aan de week van de Lentekriebels!